Fredagen den 15:e maj hade PlaygroundSquad avslutning för de som gick ut årskurs två. Dagen började med presentation och redovisning av ettornas Spelprojekt 2. Det var fyra grupper som under nio veckor har designat och producerat egna spel för PS Vita, PS3 och PS4, för de intresserade kommer spelen upp på PSQs Youtube-kanal inom kort.

Vinnaren blev utsedd av PSQs ledningsgrupp som består av representanter från näringslivet, bland annat Avalanche, Rovio, King, Dice, Megafront men också regionala representanter så som Falu kommuns skolväsende, Högskolan Dalarna samt Stiftelsen Teknikdalen som tyvärr inte kunde närvara under dagen. Vinnaren av Årets Pitch, som gick till gruppen som skapat spelet ”Lady Bazooka” vann en lunch tillsammans med näringslivskontoret Falun. Näringslivskontoret Falun är intresserad av att höra vad de kan göra för att hjälpa fram den här typen av företagsidéer.

 

Efter det var det dags för tvåorna att ge oss en kort presentation om hur deras LIA-period har varit, svara på frågor från studenterna i ettan samt från lärare och berätta lite om hur deras framtidsplaner ser ut. Därefter tog de emot sina slutbetyg från skolledningen och klassrepresentanten tog emot en gåva för sin insats i ledningsgruppen.

 

Under kvällen anordnades en examensfest för tvåorna där studenter, personal och övriga gäster deltog. Det bjöds på mat, spel och god stämning. Många tidigare PSQ–studenter var också på plats.

Comment