top of page

Acerca de

Tension & Leksands IF i unikt samarbete för att utveckla ”Immersive Fan Engagement” 

För att öka publiknärvaron på arenor har Tension och Onsite Sport utvecklat en app som ska ge en helt ny spelbaserad och mer interaktiv upplevelse av sport. Tillsammans med Leksands IF, Telenor och Ericsson, ska publiken kunna skapa sin egen sportupplevelse via framtidens 5G-nätverk.

 

Tensions patenterade teknik inom hård- och mjukvara utgör grunden för det pilotprojekt som inletts med Leksands IF. Syftet är att attrahera den digitala generationen ”Gen Z” till deras fanbase. Det görs via appen LIFE som är utvecklad av Tension och baserad på en plattform från företaget Onsite Sport, som kombinerar spelfunktioner med sportupplevelser.

 

– Det här kommer förändra allt vi vet om Fan Engagement. Ihop med Leksands IF:s hängivenhet inom sport och Tensions erfarenhet inom innovativa lösningar. Tillsammans med våra samarbetspartners, kommer vi ta sportupplevelser till en ny och oväntad nivå, säger Magnus Björkman, VD på Tension.
 

– Genom att kombinera spel med sport kan vi vända på trenden som många idrottsföreningar upplever i dag med minskade antal fans både på och utanför arenorna och istället öka engagemanget bland yngre och attrahera nya supportrar, säger Fredrik Sjöö, VD på Onsite Sport, som specialiserar sig på mjukvaruutveckling och användarvänlighet inom Fan Engagement.

 

Plattformen från Onsite Sport bygger på engagemangsdrivande funktioner inom Gamification som belöningssystem, AR-spel, personliga avatars, virtuella teams, med mera. Projektet innehåller även ”Fan-based Control of Experience” där appanvändaren kan uppleva arenan från unika kameravinklar och bestämma över sin egen sportupplevelse.

 

– Det här kommer att möjliggöra så mycket för LIF:s publik att kunna forma hockeyupplevelsen till sin egen. Att Leksand får vara med i pilotprojektet ihop med Tension betyder självklart mycket för oss, men framför allt för sporten och supportkulturens framtid, säger Andreas Hedbom, VD & Klubbdirektör för Leksands IF.

 

Med hjälp av Telenor och Ericsson möjliggörs framtidens kommunikation via 5G på Tegera Arena i Leksand som tar sportupplevelsen till nya nivåer. Upplevelsen är tänkt att vara tillgänglig för hela Leksands IF:s fanskara. Telenor och Ericssons teknologi och nätverk gör plattformen lika sömlös via appen som i verkligheten.

 

Projektet är idag implementerat på Leksands IF:s hemmaarena, men illustrerar även ett koncept som har bredare tillämpning för andra klubbar och event. Projektet visas upp som ett Proof of Concept tillsammans med Ericsson under Mobile World Congress i Barcelona.

Information om projektet & samarbetspartners:
 

Appen heter LIFE (Leksands IF Immersive Fan Engagement) och innehåller flertalet funktioner inom Gamification och ”User-based Control of Experience”. Funktionerna baseras på ett ramverk från ONSITE SPORT, som specialiserar sig på mjukvaruutveckling och front-end inom Fan Engagement. TENSION bidrar med tekniken inom ramverket som krävs för multikamera-streaming, där INTEL står för högkvalitativa servrar som tillåter streaming på flertalet enheter samtidigt. ERICSSON, tillsammans med TELENOR, möjliggör det snabba 5G-nätverket som krävs för att uppnå den sömlösa upplevelsen som tekniken och ramverket kräver, som har implementerats på LEKSANDS IF:s hemmaarena Tegera Arena i Dalarna.

För mer information, vänligen kontakta:

 

Magnus Björkman, VD Tension

magnus@tension.se 070 33 99 391

 

Fredrik Sjöö, VD Onsite Sport

fredrik@onsite.sport 070 83 09 742

 

Andreas Hedbom, VD/Klubbdirektör Leksands IF

Andreas.hedbom@leksandsif.se 070 82 96 678

 

Johan Von Heijne, Kommunikationsansvarig Norra & Central Europa, Ericsson

johan.von.heijne@ericsson.com 070 36 00 978

 

Telenor Pressavdelning

press@telenor.se 08-410 100 40

bottom of page