top of page

Fan Engagement-applikation LIFE

KLIENT

Ericsson

TYP

Sportdemoapplikation för installation publikt och på event.

PARTNER

Ericsson, Leksands IF, Onsite Sport, Telenor, Google

ÅR & VARAKTIGHET

2023, 2 månader

För att öka publiknärvaron på arenor har Tension utvecklat en app som ska ge en helt ny spelbaserad och mer interaktiv upplevelse av sport. Tillsammans med Leksands IF, Telenor och Ericsson, ska publiken kunna skapa sin egen sportupplevelse via framtidens 5G-nätverk.

Plattform

Win & Android.

Dela

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Funktioner

Proprietär videoströmningslösning, buffring/latensströmning under 1 sekund, automatisk kameraväxling i realtid, 5G-överföring, flertalet kameravinklar, spelarinformation, dynamiska sponsorer, AR-spel, virtuella teams, personliga avatarer, med mera.

mwc-202364_nwp3HYuoNQ.jpg

TENSIONs patenterade teknik inom hård- och mjukvara utgör grunden för det pilotprojekt som inletts med Leksands IF. Syftet är att attrahera den digitala generationen ”Gen Z” till deras fanbase. Det görs via appen LIFE som är utvecklad av TENSION och baserad på en plattform från företaget Onsite Sport, som kombinerar spelfunktioner med sportupplevelser. 

Plattformen från Onsite Sport bygger på engagemangsdrivande funktioner inom Gamification som belöningssystem, AR-spel, personliga avatars, virtuella teams, med mera. Projektet innehåller även ”Fan-based Control of Experience” där appanvändaren kan uppleva arenan från unika kameravinklar och bestämma över sin egen sportupplevelse.

Projekt-txt

Med hjälp av Telenor och Ericsson möjliggörs framtidens kommunikation via 5G på Tegera Arena i Leksand som tar sportupplevelsen till nya nivåer. Upplevelsen är tänkt att vara tillgänglig för hela Leksands IF:s fanskara. Telenor och Ericssons teknologi och nätverk gör plattformen lika sömlös via appen som i verkligheten.

Projektet är idag implementerat på Leksands IF:s hemmaarena, men illustrerar även ett koncept som har bredare tillämpning för andra klubbar och event. Projektet visades upp som ett Proof of Concept tillsammans med Ericsson under Mobile World Congress i Barcelona 2023.

ADSC02604-1_0,5x.png

Appen heter LIFE (Leksands IF Immersive Fan Engagement) och innehåller flertalet funktioner inom Gamification och ”User-based Control of Experience”.

 

Funktionerna baseras på ett ramverk från Onsite Sport, som specialiserar sig på mjukvaruutveckling och front-end inom Fan Engagement. Tension bidrar med tekniken inom ramverket som krävs för multikamera-streaming, där Intel står för högkvalitativa servrar som tillåter streaming på flertalet enheter samtidigt.

 

Ericsson, tillsammans med Telenor, möjliggör det snabba 5G- nätverket som krävs för att uppnå den sömlösa upplevelsen som tekniken och ramverket kräver, som har implementerats på Leksands IF:s hemmaarena Tegera Arena i Dalarna.

bottom of page